Blog

 • Canyon racefiets

  maart 17 2022

  Waarom kiezen voor een Canyon racefiets?

  Tegenwoordig is Canyon niet meer uit het (wieler)straatbeeld weg te denken. Het Duitse merk heeft zijn plaats veroverd op de Nederlandse en Belgische wielermarkt, mede dankzij het ambassadeurschap van Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel uit team Alpecin-Fenix. Van der Poel rijdt al sinds 2018 op de nieuwste modellen van Canyon, van racefietsen en mountainbikes tot veldritfietsen. Ook Alejandro Valverde...

  Lees meer
 • De nieuwe 12-speed Shimano groepset. Wat is er verbeterd?

  november 05 2021

  De nieuwe 12-speed Shimano groepset. Wat is er verbeterd?

  Shimano heeft er dit jaar voor gekozen om zowel Dura-Ace als Ultegra een upgrade te geven. Beide groepsets hebben 12 versnellingen én ze schakelen draadloos!

  Lees meer
 • Aandrijving van de Kalkhoff Endeavour 7.B Belt

  september 30 2021

  Ketting- of riemaandrijving. Wat is het verschil?

  De riemaandrijving is de verbeterde versie van de traditionele kettingaandrijving. De voordelen aan riemaandrijving zijn dat het onderhoudsarm is en dat het minder vies wordt omdat er geen olie benodigd is.

  Lees meer
 • Tweedehands elektrische fiets

  juli 09 2021

  Tweedehands elektrische fiets? Hier moet je op letten!

  Bij een tweedehands elektrische fiets is het vooral belangrijk dat je de accu goed checkt. Daarnaast is het bij een tweedehands elektrische fiets belangrijk om de standaard onderdelen te checken. Zoals het frame, de versnellingen en de remmen.

  Lees meer
 • Gravelbike vs. Racefiets, wat zijn de verschillen?

  juli 09 2021

  Gravelbike vs. Racefiets, wat zijn de verschillen?

  Waar racefietsen ervoor zijn gemaakt om zo snel en efficiënt mogelijk over de weg te scheuren, zijn gravelbikes veelzijdige alleskunners. Daarnaast hebben gravelbikes bredere banden en een andere geometrie. 

  Lees meer
 • Shimano Schijfrem

  juni 21 2021

  Wat is het verschil tussen schijfremmen en velgremmen?

  Het is een belangrijke afweging: schijfremmen of velgremmen. Uiteindelijk is de keuze persoonlijk. Geld, rijstijl en reparatiegemak zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. 

  Lees meer