FAQ

Alle veelgestelde vragen zijn hier voor je beantwoord.

Toch niet helemaal duidelijk? Klik hier om ons te bereiken via de live chat. Speak soon!

Eager Approved

FIETS AFSTELLING CHECKLIST

- Grondige reiniging

- Kabels en buitenkabel smeren of vervangen

- Voorderailleur afstellen

- Achterderailleur afstellen

- Remmen afstellen of ontluchten

- Beschadigde onderdelen onderhouden of vervangen 

FIETS INSPECTIE 30+ PUNTEN CHECKLIST 

Frame, Balhoofdlager, Derailleurhanger, Voornaaf, Achternaaf, Voorvelg, Achtervelg, Voorband, Achterband, Crankset, Kettingwieltjes, Crankarmen, Cassette, Ketting, Stuurpen, Voorderailleur, Achterderailleur, Stuur, Remhendel Voorrem, Remhendel Achterrem, Voorste Shifter, Achterste Shifter, Remklauw voor, Remklauw achter, Remblokken/schijf voor, Remblokken/schijf achter, Schakelkabels, Remkabels, Hydraulische vloeistof, Zadelpen, Zadel, Handvatten 

Onze experts inspecteren elke fiets en beoordelen de componenten op een schaal van 1-10. De beoordelingen van onze pre-owned fietsen, welke per component zijn weergegeven op de productpagina's, zijn gebaseerd op de volgende criteria.

10:  Zo-goed-als-nieuw. De fiets heeft geen gebruikerssporen.

9:  Uitstekende staat. Hoewel de fiets is bereden, is hij in uitstekende staat. De fiets vertoont hooguit lichte gebruikerssporen.

8:  Heel goede staat. De fiets heeft enige slijtage opgelopen, maar geen noemenswaardige schade.

7:  Goede staat. De fiets heeft matige slijtage opgelopen. Hoewel het frame en de wielen cosmetische slijtage, krassen en/of verfverlies zullen hebben, zijn ze niet structureel beschadigd.

Beoordelingen onder de 7 zijn voor ons niet acceptabel. Fietsen die onder een 7 scoren op een van de beoordeelde componenten zullen wij niet verkopen. Jij stelt hoge eisen, wij ook.  

Omdat we reseller zijn, komen de meeste van onze pre-owned fietsen zonder fabrieksgarantie, tenzij anders beschreven. Mocht je toch niet tevreden zijn, geven we je wel 14-dagen bedenktijd om de fiets te retourneren. 

Bij Eager werken alleen ervaren, gepassioneerde en gecertificeerde fietsenmakers aan de fietsen. We verkopen alleen pre-owned fietsen die minimaal een 7/10 beoordeling hebben op elk van de individuele onderdelen frame, aandrijving, cockpit, wielen en banden. Daarnaast vervangen we de slijtageonderdelen wanneer deze een levensduur hebben van minder dan 50%. Wij zijn trots op de kwaliteit die wij bieden op onze gebruikte fietsen. Je kunt dus met een gerust hart opstappen en flink kilometers maken.

Buyback Program

De Buyback-waarde wordt berekend door een model die per maand berekent wat de marktwaarde van de fiets is. Per categorie (racefietsen, gravelbikes, e-bikes) wordt een ander model gehanteerd. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen nieuwe en gebruikte fietsen.

Let op: Om ervoor te zorgen dat er geen misbruik gemaakt wordt van het Eager Buyback Program zal de huidige waarde van je Eager-bike de eerste maand meer afschrijven dan de maanden erna. Geen zorgen, dit wordt hierna rechtgetrokken zodat je altijd van een scherpe aanbieding kan genieten!

De Buyback-optie van het Eager Buyback Program wordt 14 dagen na je aankoopmoment beschikbaar. Hierna kun je altijd op je persoonlijke account live de waarde inzien van je fiets. Let op dat de fiets wel aan alle voorwaarden voldoet wanneer je de Buyback-optie wil gebruiken.

De Buyback garantie vervalt:

- 18 maanden na het aanschafmoment van de fiets op www.eagerbikes.nl.

- Als het frame structurele schade heeft oplopen, denk hierbij aan scheuren of het afbreken ervan.

- Wanneer de fiets niet terugkomt met originele lak en stickers.

- Wanneer de accu structurele schade heeft opgelopen of niet meer oplaadt (indien van toepassing).

- Wanneer er upgrades worden toegepast op de fiets, wordt de Buyback-waarde opnieuw beoordeeld en eerlijk bijgewerkt om deze upgrades te verantwoorden.

- De Buyback-waarde wordt consequent aangepast wanneer de originele onderdelen van de fiets zijn vervangen door onderdelen van mindere waarde.

Ja, dat wordt zeker meegenomen. Wij streven ernaar om de huidige waarde van je fiets zo eerlijk en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Nadat je fiets een upgrade of onderhoudsbeurtje heeft gekregen hoef je alleen nog maar deze factuur naar ons te mailen zodat wij de huidige Buyback-waarde opnieuw beoordelen en mogelijk bijwerken! Zo geregeld. Sounds fair toch?

De 'Buyback-waarde' geeft de huidige waarde van je fiets aan waarvoor Eager hem van je terug wil kopen. Elke maand na het aanschafmoment wordt deze waarde ge-update. Wanneer je deze Buyback-optie verzilvert zal deze waarde aan je worden uitgekeerd.

Natuurlijk! Je hebt uiteraard alle vrijheid om zelf te beslissen waar (of aan wie) je je fiets wil verkopen wanneer je een nieuwe ride wil.

Kies jij toch het liefst voor gemak en service? Door gebruik te maken van de Eager Buyback-optie komt Eager gratis de fiets bij jou thuis ophalen. Geen vreemden over de vloer en zo geregeld, easy!

Nee, voor het inruilen van je Eager-bike via onze Buyback-optie hoef je geen verzendkosten te betalen.

Je fiets wordt gratis bij je thuis opgehaald. Wanneer je fiets voldoet aan de gebruikelijke kwaliteitscriteria bij de inruil, volgt er een uitgebreidere inspectie door onze Eager-experts. Daarna komen we met een definitief bod. 

Verkoop je fiets

1. Je kan een aankoopbewijs van je fiets tonen.

2. Je fiets mag niet ouder zijn dan 5 jaar. 

3. De originele nieuwprijs is niet lager dan €1250,-.

4. Je fiets is een racefiets, mountainbike, gravelbike óf e-bike. 

5. Alle onderdelen moeten structureel in orde zijn.  

6. Je fiets is van één van de volgende merken.

Racefietsen:

- Trek, Cannondale, Specialized, Canyon, Giant, Bianchi, Ridley, Cervelo, Focus, BMC, Scott, Eddy Merckx, Orbea, Pinarello, Wilier, Merida, Cube, Lapierre, Santa Cruz, Kona, Yeti, Salsa. 

E-bikes: 

- Kalkhoff

Nee, voor het verkopen van je huidige fiets aan Eager hoef je geen verzendkosten te betalen. Wij halen de fiets gratis op bij jou thuis.

Een Eager fiets kopen

Ja, Eager is een online webshop maar bezit ook een fysieke showroom in Boxtel. Kom gerust langs om de fietsen te zien of te testen! Plan hiervoor wel even een afspraak in.

Ervoor zorgen dat je het juiste frame kiest, is een van de meest cruciale details bij het uitkiezen van een fiets. Het kan het verschil zijn tussen een comfortabele, plezierige fiets waar je dagelijks op rijdt en een fiets waar je nauwelijks een been overheen kan zwaaien.  

Vanwege de aard van het kopen van een fiets op internet, kan het moeilijk zijn om te weten of je de juiste maat koopt. Er zijn echter enkele basismetingen die een goede indicatie kunnen geven of een fiets bij je past of niet.  

Hoewel er nogal wat berekeningen zijn die kunnen worden gedaan met verschillende lichaamsafmetingen, is de meest basale meting om naar te kijken de lengte van de berijder. Je vindt de 'ideale rijders lengte' bij elk van de door ons aangeboden fietsen. Zo heb je een schatting van de maat waarnaar je op zoek zou moeten zijn. Dit blijft een ruwe schatting, aangezien iedereen anders is. Twijfel je nog steeds? Gelukkig verkopen wij alle fietsen met 14-dagen bedenktijd. Zo kan je het altijd zelf even testen.

De tweede meting waar je naar moet kijken, is niet op je lichaam, maar op je huidige of vorige fiets. Als je huidige of vorige fiets goed bij je past, kun je de afmetingen van je huidige fiets eenvoudig vergelijken met de afmetingen van de fiets waarin je geïnteresseerd bent.  

Omdat we een reseller zijn, is een groot deel van ons aanbod overgenomen van particulieren die hun fietsen aan ons hebben verkocht. Veel van onze fietsen zijn in hun leven ooit geüpgraded door hun vorige eigenaren. 

What you see is what you get. De weergegeven foto's van de fietsen zijn de actuele foto's in hun huidige staat. Onze Racefietsen en Gravelbikes worden zonder pedalen en bidonhouders geleverd. Onze E-bikes worden wel met pedalen geleverd.

Ja, er zit garantie op onze nieuwe fietsen. Lees de productbeschrijving voor meer informatie over het bijbehorende garantietermijn.

Verzending & Retours

Ja, je krijgt altijd 14 dagen de tijd om je fiets te retourneren wanneer je toch niet helemaal happy bent. Het product moet wel in originele staat zijn en voorzien van de originele verpakking.

Nee, voor het inruilen van je Eager-bike via onze Buyback-optie hoef je geen verzendkosten te betalen.

Shop met volledig vertrouwen. Elk product dat we verkopen, wordt gedekt door een 14-dagen tevredenheidsgarantie. Als je een artikel wilt retourneren, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling contact op met ons team. Dit kan via het retourformulier op onze retourpagina of neem contact op via de live chat op onze site. We zorgen dan voor een volledige terugbetaling in cash of store-credits.  

Let op: Alle geretourneerde artikelen moeten in dezelfde staat verkeren als toen je ze ontving. 

Zodra wij de fiets (of een ander item) onbeschadigd en ongebruikt retour hebben ontvangen, zullen wij de aankoopsom terugbetalen. De retourkosten komen wel voor jouw rekening, tenzij je kiest om het artikel in te ruilen voor een ander of als het artikel dat je hebt ontvangen niet is zoals beschreven.

Klik hier om een retour aan te vragen. Je hebt je bestelnummer en e-mailadres nodig die aan de bestelling zijn gekoppeld. 

Ja, wij bezorgen fietsen in België. Dit doen we voor een aangepast tarief van €49,95 voor de Bike-in-a-box optie. De fiets wordt dan geleverd volgens de gebruikelijke standaarden. Binnen 15 min. zet je de fiets in elkaar en kun je de weg op.

Ja, wij bezorgen accessoires in België. Dit doen we voor het gebruikelijke tarief van €4,95 per levering bij een bestelling onder de €50,-. Bij bestellingen boven de €50,- rekenen wij geen verzendkosten.

Het assembleren van je fiets is erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Binnen 15 min. zet je elke fiets in elkaar en kun je zo de weg op. Bovendien sturen wij duidelijke instructies met je bestelling mee waarin stap-voor-stap alles wordt uitgelegd!