Waar moet je op letten tijdens het kopen van tweedehands racefietsen?

juli 29 2022

Waar moet je op letten tijdens het kopen van tweedehands racefietsen?

Waar moet je op letten tijdens het kopen van tweedehands racefietsen?

Je wilt gaan beginnen met wielrennen maar niet gelijk duizenden euro’s betalen aan een fiets. Al gauw kom je dan uit bij tweedehands racefietsen. Is dit een verstandige keuze? En waar moet je op letten en waar moet de fiets aan voldoen? Alle antwoorden op deze vragen en nog meer lees je in deze blog!

 

Budget vaststellen

Voordat je begint met je zoektocht is het verstandig om een budget te bepalen. Hou daarbij ook rekening met eventuele accessoires die je nog aan moet schaffen. Het prijskaartje van alle benodigde fietsaccessoires is iets wat vaak onderschat wordt. Wat zijn accessoires die je echt niet kan missen tijdens het fietsen? Je hebt noodig: een helm, pedalen, wielrenschoenen (met plaatjes voor het inklikken in de pedalen), een wielrenbroek, een wielrenshirt en tools om je band te kunnen plakken. Heb je uiteindelijk het budget bepaald? Zorg dan dat je daaraan vasthoudt en niet veel meer uitgeeft dan je in eerste instantie van plan was.

 

Waar wil je de fiets voor gebruiken?

Rij je vooral in Nederland tussen de weilanden en over de dijken? Kies dan voor een stabiele fiets. Hierbij moet je denken aan fietsen die een aerodynamisch model hebben. Heb je als doel om lekker Limburg, de Ardennen of zelfs de Alpen in te trekken en veel te klimmen? Dan heb je meer aan een licht en wendbare carbon fiets. Pak je de mountainbike vooral voor op brede zandpaden? Dan heb je aan een hardtail met alleen voorvering waarschijnlijk genoeg. Zoek je de wat meer uitdagende MTB-parcoursen op en hou je van comfort? Dan is een full-suspension mountainbike meer geschikt.

 

Zorg dat je een betrouwbare tweedehands fiets koopt

Nu je het budget hebt vastgesteld en hebt bepaald waarvoor je de fiets gaat gebruiken, kan je overgaan naar kleinere details. Zoals de maat van de fiets en benodigde accessoires. Door het Eager Approved Keurmerk koop je met zekerheid een tweedehands racefiets als die van een nieuwe. Al onze tweedehands fietsen zijn namelijk op 30+ cruciale onderdelen gekeurd door een bike-expert. Mocht de fiets geen Eager Approved Keurmerk hebben, let dan altijd goed op of de fiets nergens aanloopt. Ook moet de fiets geen speling hebben in het wiel. Bekijk vooral bij carbon racefietsen goed of het frame geen scheuren of breuken vertoond. Tot slot, bekijk grondig de staat van de wielen en slijtage van kettingbladen, tandwielen en de ketting. Dit zijn de slijtage onderdelen die slijten als er veel op de fiets gereden wordt.

 

Tags: Fun, Tips

0 reacties

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.