Nieuw in Nederland: Hermansen Urban E-bikes

augustus 03 2022

Nieuw in Nederland: Hermansen Urban E-bikes

Nieuw in Nederland: Hermansen Urban E-bikes

 

Hermansen, de nieuwste urban E-bike

De E-bikes van Hermansen hebben hun oorsprong gevonden in Denemarken, in de hoofdstad Kopenhagen. De fiets is ontworpen de Deense designer Anders Hermansen. Hermansen werkte eerder aan designs voor Bang&Olofsen, LG Electronics en Engelbrechts Furniture. De Hermansen e-bike is nieuw in Nederland en bestaat sinds mei 2021. De fietsen hebben inmiddels in een jaar tijd al twee Design Awards weten binnen te slepen. 

Bij Eager Bikes heb je de mogelijkheid om deze E-bikes te proberen want Eager Bikes is de eerste dealer van Hermansen in Nederland. De elektrische fietsen van Hermansen zijn perfect om mee door de stad te fietsen of mee te nemen in de trein of op vakantie. Het een ideale reisfiets, door het lichte gewicht van de fiets en de accu kan je makkelijk er mee reizen. Daarnaast weegt de accu iets meer dan één kilo, ideaal mee te nemen dus.

 

Onderscheidingen

Hermansen heeft in samenwerking met Côte & Ciel een oranje Hermansen ontworpen. De eerste prijs die ze hebben mogen ontvangen is de Monocle Design Award, dit is een award die hoort bij de beste ontwerpen van designers over de hele wereld. Ook won de Hermansen E-bike de Red Dot Design Award in de categorie Product Design.

 

Hermansen

Een man met een ongelofelijke drang om zelf een fiets te ontwerpen. Fietsen zijn een groot deel van de jeugdherinneringen van Anders, in zijn jeugd stonden er altijd zeker tien fietsen in de kelder waar Hermansen aan kon sleutelen om nieuwe configuraties te maken die hij interessant vond. Het ontstaan van het merk kon werkelijkheid worden nadat er een groep van mede-eigenaren gevormd kon worden. De gezamenlijke kracht van dit collectief met diverse achtergronden voedt een breed georiënteerd team. Anders Hermansen heeft 5 jaar van zijn leven toegewijd aan het ontwerp van deze unieke fiets. De fiets die hij heeft ontworpen lijkt op een vouwfiets, met de nadruk op lijkt. Het frame van de fietsen is enorm licht, waardoor de fiets ook makkelijk gedragen kan worden wanneer nodig. De accu die op de fiets gemonteerd zit weegt slecht 1 kilo, door het beperkt gewicht is het zelfs mogelijk op een extra accu mee te nemen wanneer dit gewenst is.

 

Modellen

Hoe ziet de fiets er dan precies uit, wat zijn de specificaties en waarvoor is de fiets geschikt? Onderstaand vertellen wij je de graag meer over.

 

Hermansen Bike One x Côte & Ciel E-bike

Bij deze speciale editie fiets heeft Hermansen samengewerkt met het in Parijs gevestigde designlabel Côte&Ciel en presenteren ze met trots een collab e-bike: 'Côte&Ciel Hermansen Bike One'. Het speciale editie-model combineert de gedeelde passie van de twee merken voor mobiliteitsconcepten en reizen in stijl. De kleuren zijn geïnspireerd op de SS22 VELO-serie van Côte&Ciel (vélo betekent fiets in het Frans), en het resultaat is een opvallende fiets met zijn Signal Orange frame, Hermansens kenmerkende verchroomde achtervorken, een accu en crankarmen in de kleur 'Cool Grey' en oranje details.

 

Hermansen Bike One E-bike

De Bike One is een stedelijke, unisex, single-speed e-bike. Het uniek ontworpen, asymmetrische frame is compact, sterk en licht van gewicht. Gecombineerd met zijn 20-inch wielen is hij zeer wendbaar en biedt hij een uitstekende rijervaring zonder bezweet te raken. Door het compacte formaat en het lage gewicht is Bike One gemakkelijk mee te nemen in de trein, in de auto of een trap op en af.

 

Hermansen Bike Ten E-bike

De 10-speed uitvoering Hermansen - de Bike Ten - maakt het gemakkelijk om de trapfrequentie in te stellen die bij je rijstijl past. Dit is ook een voordeel als je de voorkeur geeft aan een gemengde rijstijl waarbij je afwisselend rijdt met de motor aan en uit. Verder is deze fiets identiek aan de Hermansen Bike One.

 

Tags: E-bike

0 reacties

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.