Top 5 manieren om je gebruikte fiets te verkopen

januari 07 2022

Top 5 manieren om je gebruikte fiets te verkopen

Top 5 manieren om je gebruikte fiets te verkopen

Klik hier om naar de 'Verkoop je fiets' pagina te gaan.

Iedereen heeft wel eens in deze situatie gezeten. Je bent toe aan een nieuw avontuur en je hebt daarvoor een nieuwe fiets op het oog. Voordat je deze nieuwe aanschaft wil je graag eerst je oude fiets verkopen, logisch! Er zijn talloze manieren om je gebruikte fiets te verkopen. Sommige manieren zijn sneller en gemakkelijker dan anderen. En sommige manieren kosten je een stuk meer tijd en moeite.

Wat is voor jou de beste manier? We benoemen in deze blog de 5 beste manieren om je gebruikte fiets te verkopen.

 

 

1. Verkoop je fiets via Eager Bikes.

Eager Bikes is een online platform waar je tweedehands fietsen direct kan verkopen of inruilen voor een nieuwe aankoop. Het verkoopproces is speciaal ontworpen zodat jij snel en gemakkelijk geld krijgt voor je gebruikte fiets.

Er zijn een paar eisen waaraan je fiets moet voldoen. Eén daarvan is dat de originele verkoopprijs van de fiets minimaal €1.250,- is. De andere voorwaarden zijn benoemd op onze 'Verkoop je fiets' pagina. 

Volg de instructies op onze 'Verkoop je fiets' pagina, meld je fiets aan, en binnen twee werkdagen ontvang je een reactie met een vrijblijvend bod. Easy!

 

2. Verkoop je fiets bij een fietsenwinkel.

Een andere manier om je fiets te verkopen is bij een fietsenwinkel. Let op: niet alle fietsenwinkels bieden deze service aan! Heel vaak gaat dit gepaard met een aankoop van een nieuwe fiets bij deze desbetreffende winkel. Wil je je nieuwe fiets ergens anders kopen? Dan is de kans groot dat de fietsenwinkel jouw gebruikte fiets niet over wil nemen.

 

3. Verkoop je fiets via Facebook.

Facebook is een handig platform waar je je fiets ook zou kunnen verkopen. Naast dat je de fiets aan kunt bieden aan je eigen vrienden, zijn er ook veel speciale Facebook groepen die zijn gemaakt om fietsen te kopen en te verkopen. Het is een gratis platform om een advertentie van je fiets te plaatsen. Upload gewoon wat foto's en schrijf een beschrijving.

Het verkrijgen van maximale waarde voor je fiets is hier de grootste zorg. De  mensen die door online marktplaatsen bladeren, zijn divers en kunnen variëren van experts tot enthousiasten, tot complete noobs.

Je kan een onderhandeling verwachten, iets wat veel mensen vermoeiend vinden. En wanneer je fiets van behoorlijke waarde is, dan kan je lage biedingen en agressieve afdingers verwachten.

Het nadeel is hier dat je nooit zeker weet aan wat voor persoon je de fiets verkoopt en dat er ook oplichters tussen zitten. Voel je je hier wel prettig bij, dan is het een goede en makkelijke manier om je fiets te verkopen!

4. Verkoop je fiets via een online forum of website. 

Het internet barst van de online forums waar fietsliefhebbers samenkomen. Deze forums worden bezocht door een variërend publiek: van de echte fietsnerds tot aan enthousiastelingen tot aan de recreatieve fietsers.

Aan elk denkbaar fietsdiscipline is een forum geweid. Sommige fiets-websites hebben ook speciale koop- en verkoopforums waar je je eigen fiets als advertentie kan plaatsen. Helaas kan je ook hier potentiële oplichters tegenkomen of simpelweg te weinig weergaven krijgen op je advertentie.

 

5. Verkoop je fiets via Marktplaats.

Last but not least, via Marktplaats kan je erg veel potentiële kopers bereiken. Je hebt hier relatief een goede zichtbaarheid en een vrij grote kans dat je fiets wordt verkocht.

Zoals voor velen bekend is Marktplaats ook een plek waar je agressieve afdingers kan verwachten. Op Marktplaats wordt veel onderhandeld. Dit onderhandelen vindt niet alleen online plaats, maar ook nog aan de deur bij de daadwerkelijke transactie. Veel mensen hebben hier weinig zin in en hebben daarnaast ook liever geen vreemden over de vloer.

Daarnaast werkt Marktplaats ook met beoordelingen. Dat betekent dat jouw account een beoordeling kan krijgen van kopers en verkopers waar jij zaken mee hebt gedaan.

Dit wil niet zeggen dat je niet kunt verkopen met slechte of weinig beoordelingen. maar als je niet vaak verkoopt of voor de eerste keer verkoopt, bestaat de kans dat je kopers misloopt die bereid zijn om iets meer uitgeven voor meer vertrouwen en veiligheid.Tags: Tips

3 reacties

  • Gea drenth: March 25, 2024

    Te koop een E bike qwic premium.3 jaar oud en 2 x op gefietst zo goed als nieuw.

  • Haben: January 20, 2024

    Elektrische opvouwbare fiets net nieuw vijf maanden oud

  • Eddy : July 08, 2023

    fiets te koop, 2 jaar oud zo goed als nieuw. 1000 euro. Eletrisch fiets.

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.