Kopersgids van een icoon: De Specialized Roubaix

januari 06 2022

Specialized Roubaix Comp. Disc. 2020

Specialized Roubaix Comp. Disc. 2020

 

Het inmiddels iconische model Roubaix werd door Specialized geïntroduceerd in 2004. Sinds haar lancering in 2004 zijn er veel updates doorgevoerd op dit model. Gelukkig heeft Specialized de core van de Roubaix nooit uit het oog verloren, namelijk: een ultra lichte fiets waarmee je races wint maar die ook ruig en comfortabel genoeg is om de meest uitdagende terreinen te overwinnen.

Past de Roubaix bij jou? 

De Specialized Roubaix is ontworpen voor zware wedstrijden, als een echte wedstrijdfiets. Door de jaren heen is de fiets een stuk veelzijdiger geworden waardoor het een fiets is voor iedereen. Nieuwere modellen zijn voorzien van Future Shock, dit is een vering boven het balhoofd waardoor je handen en bovenlichaam minder te verduren krijgen op zwaar terrein. Is het dan nog wel een echte racefiets? Zeker. We gaan terug naar 2019. Philippe Gilbert won de Hel van het Noorden (Parijs - Roubaix) op zijn Specialized Roubaix mét Future Shock. Dit was niet de eerste keer dat deze helse koers werd gewonnen op een Roubaix, het is en blijft dus een wedstrijdfiets pur sang.

Specialized Roubaix Philippe Gilbert

Philippe Gilbert tijdens Parijs - Roubaix 2019. Foto: Cycling Images 

 

Waarin onderscheidt de Specialized Roubaix zich nog meer?

De Roubaix modellen die geproduceerd werden tussen 2017 en 2019 waren voor het eerst voorzien van het innovatieve Future Shock. Daarnaast hadden de zadelpennen van deze fietsen extra stabiliteit om klappen beter op te kunnen vangen. Bij deze modellen was het ook voor het eerst mogelijk om bredere 32mm banden te monteren op je Specialized Roubaix. Om de Roubaix af te maken waren deze modellen destijds voorzien van een S.W.A.T. box. Een slimme toolbox gemonteerd aan op je fiets. Zo ga je altijd voorbereidt op pad en kom je niet voor verrassingen te staan.

Specialized RoubaixRacefiets Specialized
De S.W.A.T. Box op een ouder model Specialized Roubaix. Foto: In-Yellow, L. Brun

 

De nieuw Specialized Roubaix (vanaf 2020 en jonger) heeft een frame dat nóg meer aerodynamisch is. Daarnaast is de flexibele zadelpen vervangen door de Pavé zadelpen. Deze pen ligt dieper in het frame waardoor de zadelpen meer mee kan veren op het moment dat je over kasseien rijdt. Wanneer je gewoon op de fiets zit of over een perfect geasfalteerde weg rijdt merk je hier niets van. Tot slot heeft Specialized het Future Shock systeem geoptimaliseerd op de nieuwere uitvoeringen van de Roubaix. 

Conclusie

De Specialized Roubaix is geschikt voor alle typen ondergrond en voor elk type rijder. Met deze fiets weet je zeker dat je een comfortabele rit tegemoet gaat, hij voelt dan ook een stuk minder agressief aan dan andere racefietsen. Maar de rijder die vaak over ruig terrein gaat kan niet om deze fiets heen.

Ben je benieuwd geworden naar de Specialized Roubaix?

Bekijk en koop 'm hier! 

Tags:

0 reacties

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.