Fietsroutes Amsterdam

juni 29 2021

Fietsroutes Amsterdam

Fietsroutes Amsterdam

Nederland is echt een fietsland en ook in Amsterdam kan je veel leuke en variërende rondes rijden. Zo ben je in no-time aan het strand of fiets je zo langs het Markermeer. Maar ook als je je prettiger voelt bij een rit door de Nederlandse polders zijn er genoeg mogelijkheden! Ben je dus op zoek naar een leuke fietsroute vanuit Amsterdam? Check in deze blog onze 7 favoriete fietsroutes - er staat vast iets leuks tussen voor je! 

 

1. Ronde Hoep (38 km)

Dit is verreweg de populairste fietsroute voor fietsers uit Amsterdam, het is een echte klassieker. De route is vanuit de stad eenvoudig te bereiken en voert je binnen een kwartiertje naar het prachtige platteland. Er zijn meestal meer fietsers dan auto's te vinden op de Ronde Hoep, vooral op zomeravonden. Als je competitief bent ingesteld, kan je jouw fietskwaliteiten testen ten opzichte van andere fietsers. Maar als je liever een relaxed rondje gaat cruisen, dan is dit ook een hele geschikte ronde. Je kan de ronde linksom of rechtsom doen, wissel het eens af! 

Ronde hoep strava

 Tip: download via deze link de Strava route. 

 

2. Rondje Marken (48 km)

De mooiste plekjes van het Waterland bezoeken tijdens een korte rit: van de kinderkopjes van Durgerdam, tot de dijk langs de voormalige zee, tot aan het smalle pittige pad rond het eiland Marken. En daarna weer terug!

Marken strava route

Tip: download via deze link de Strava route.

 

3. Rondje Edam (50 km)

Deze route ligt in het gebied Waterland. De naam van het gebied spreekt eigenlijk voor zich. Het eerste gedeelte van de route loopt langs de voormalige zeedijk tot het gezellige stadje Edam. Voornamelijk voor de wielrenners uit Amsterdam-Oost is dit een mooie route waarmee je snel de stad uit navigeert voor een fietstocht van 50km. Een leuke combinatie van een rit aan het water en door het platteland dus!

Strava route Edam 

Tip: download via deze link de Strava route.

 

4. Ronde Ringvaart (60 km)

Deze ronde is echt een ronde voor als je tempo wil maken en tegelijkertijd ook mooie uitzichten aan het water wil hebben. Er zijn heel weinig stoplichten en er is veel ruimte voor fietsers. Je rijdt continu langs het water waardoor je veel bootjes en watersporters voorbij ziet gaan. Ook zijn hier veel andere wielrenners te vinden, dus je rijdt nooit alleen. Je kan de ronde linksom of rechtsom doen. Wij raden je aan om de windrichting in de gaten te houden en als eerste de tegenwind op te zoeken. Zo voorkom je dat je, wanneer je al een heel stuk hebt gefietst en moe begint te worden, vol met tegenwind te maken krijgt in de laatste kilometers. Komt de wind dus bijvoorbeeld uit het Westen, doe de route dan linksom!

Ringvaart Strava route

Tip: download via deze link de Strava route.

 

5. Beachlife (111 km)

Tijdens een tocht naar het westen van Amsterdam kan het behoorlijk druk zijn, maar met deze route kun je de drukte omzeilen en volop van je tijd op het zadel genieten. Hoe? Door eerst door de haven van IJmuiden te rijden, Het Kopje te beklimmen in Bloemendaal, via de duinen naar het zuiden te rijden en op de terugweg langs de rivier Amstel te fietsen. Het is de ideale rit om te doen op een mooie zomerse zondag!

Beachlife strava route

Tip: download via deze link de Strava route.

 

6. Rondje Gooimeer, Eenmeer en Loosdrechtse Plassen (129 km)

Dit is een mooie combinatie van vier Nederlandse provincies in één rit. Je fiets naar het zuiden langs prachtige rivieren en door gezellige dorpjes. In de bossen bij Lage Vuursche ligt een heuvel waarvoor je flink op de trappers zult moeten gaan staan, mocht je het met een hoge versnelling willen proberen. Via het grasland langs het Gooimeer fiets je weer terug naar Amsterdam. Als je geluk hebt, heb je de oostenwind in je rug staan op de terugweg. Onderweg vind je talloze leuke horeca gelegenheden voor een goede stop. Gezien de behoorlijke afstand is deze route ook heel geschikt om te doen in het weekend.

Strava route Rondje Gooimeer

Tip: download via deze link de Strava route.

 

7. Rondje Markermeer (169 km)

Het befaamde (of beruchte) Rondje Markermeer vormt dankzij de lange stukken een legendarische rit, met de kronkelweggetjes in Noord-Holland, de eindeloos lange dijk naar Lelystad en het nog langere pad dat weer terug naar het vasteland en Amsterdam voert. De hoeveelheid (en richting) van de wind en zon bepalen voor een groot deel hoe mooi jouw rit is. Zorg dat je jezelf goed voorbereid en neem voldoende eten en drinken met je mee. Je wil niet op een lage tank de laatste kilometers moeten afleggen!

Strava route markermeer

Tip: download via deze link de Strava route. 

Tags: Tips

1 reactie

  • John: February 21, 2023

    Bedankt voor de tips! Heb dit weekend de ronde Markermeer gereden, super mooi ritje. thnx

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.