Phatfour, echte Nederlandse fatbikes

augustus 05 2022

Phatfour, echte Nederlandse fatbikes

Phatfour, echte Nederlandse fatbikes

Je ziet ze steeds meer, de fatbikes van Phatfour. Ooit begonnen in een garage van 3 studenten die een passie deelden voor voertuigen en design. Begin juni heeft de fietsfabrikant als een van de eerste fatbike fabrikanten een investering opgehaald. Met het opgehaalde geld wil het bedrijf de productie vlug opschroeven.

 

De nieuwste Phatfour modellen

De nieuwste modellen van het Fatbike merk Phatfour zijn de FLB+ en FLS+. Ze hebben beide een geveerde hydraulisch gedempte voorvork, een kantelbaar stuur en een geheel nieuw elektronisch systeem waarmee beide Fatbikes tot wel 4x sneller accelereert dan de voorgangers. De Fatbikes van Phatfour zijn uniek omdat ze volledig kunnen worden aangepast aan de smaak en behoeften van de consument. Zo kunnen er accessoires worden toegevoegd als voor- en achter rekken, kinderzitjes, telefoonhouder, slotenbak en zelfs een houder voor je surfboard!

Productie van de Fatbikes

De fietsen worden in Nederland gemaakt met hoge kwaliteit staal, dat bewerkt is met buigmachines en gelast door vakmensen uit Nederland. Op het achterwiel zit de Bafang motor geïnstalleerd (met 250Watt), hiermee kan je kiezen om gelijk weg te zijn vanuit stilstand. Met de 2 verschillende accu’s kan je tussen de 45 en 65 kilometer ver komen op een enkele acculading. De fietsen zijn te verkrijgen in twee kleuren: Ocean Green en Zwart. Tim van Rijthoven, de Nederlandse proftennisser, heeft onlangs zijn Phatfour bij Eager Bikes opgehaald in de kleur Zwart!

 

Wat is het verschil tussen de FLB+ en FLS+?

De FLB+ is optimaal voor mensen langer dan 1.70m en de FLS+ is geschikt voor mensen kleiner dan 1.70m. Op de FLB+ is ook de “Loveseat” bij te bestellen als accessoire, dit is een groter zadel en geschikt als voor twee personen. Bij het FLS+ model is dit helaas niet mogelijk.

Tags:

0 reacties

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.