5 fietskleding tips om deze winter warm te blijven

november 12 2021

5 fietskleding tips om deze winter warm te blijven

5 fietskleding tips om deze winter warm te blijven

Wanneer de zon schijnt fiets je het liefst vooraan. De basis hiervoor wordt natuurlijk gelegd in de winter! Het is dus belangrijk om in de winter door te blijven trainen wanneer je in het voorjaar fit wil zijn. Maar hoe blijf je warm tijdens de ritten in de winter? Hier hebben wij 5 tips voor je:

 

1. Zorg ervoor dat je voeten warm blijven

Je voeten zullen (samen met je handen) waarschijnlijk het eerst koud worden. Om deze warm te houden kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar winterschoenen aan te schaffen. 

Om de kou en wind echt te bestrijden zijn overschoenen een betere en goedkopere oplossing. Overschoenen zijn er in veel varianten met verschillende materialen en diktes. Zo is er voor elke temperatuur en omstandigheid een perfect overschoen. 

Mocht je dan toch nog koude voeten krijgen dan kan je nog voetwarmers in je schoen doen (eigenlijk bedoelt voor wintersport maar werkt ook perfect voor fietsen).

 

2. Draag lange mouwen en een lange broek

Om geen kou te vatten wil je niet meer alleen je korte zomertenue aan. Daarom zijn er arm- en beenstukken verkrijgbaar zodat je armen en benen bedekt zijn in het naseizoen. Ideaal want als je het te warm krijgt dan doe je ze gewoon weer uit! 

Deze arm- en beenstukken zijn dunner dan een lange winterbroek of een winterjack met lange mouwen. Als het echt koud wordt zal je dus moeten switchen naar de echte lange kleding, speciaal ontwikkeld voor lagere temperaturen.

 

3. Draag iets onder je helm

Veel warmte verlies je via je hoofd, doe daarom een muts, koerspetje of bandana onder je helm zodat er minder warmte ontsnapt!

 

4. Draag fietshandschoenen

Net zoals er vele overschoenen zijn, zijn er ook fietshandschoenen verkrijgbaar voor elke weersomstandigheid. Onmisbaar tijdens een winterrit. 

 

5. Kleed je in lagen

Om ervoor te zorgen dat je het warm krijgt maar toch niet onnodig veel gaat zweten is het belangrijk om je in lagen aan te kleden. 

Begin daarom altijd met een eerste laag die goed ademt zodat je niet te veel gaat zweten, zweet je toch dan kan het zweet goed weg door deze ademende laag. 

De tweede laag moet je het meeste warmte geven. Pak daarom een dikker thermoshirt of een ander warm shirt uit je kast.

Laag drie moet ervoor zorgen dat je niet nat wordt en goed bestand bent tegen de wind. Denk hierbij dan aan een waterafstotend jack of een windstopper.

 

Geniet van je rit! En om extra warm te blijven, blijven trappen!

Tags: Tips

0 reacties

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.