Je fiets cleanen binnen 15 minuten

mei 06 2021

Je fiets cleanen binnen 15 minuten

Je fiets cleanen binnen 15 minuten

"Clean bikes are fast bikes."

Schoonmaken. Van beginnend fietser tot ervaren kilometervreter, iedere wielrenner moet eraan geloven. Wil jij niet overgelaten worden aan de gemiddelde kennis en kunde van jouw fietsmaten, lees dan dit artikel over onze tips & tricks over het schoonmaken van jouw racefiets.

1: First things first, verzamel de spullen die je nodig hebt: sopje, sponsje, tuinslang, een oude droge doek, een borstel en ontvetter. Je kan hiervoor een speciale ontvetter kopen of juist voor een low-budget variant gaan zoals Dasty (onze favoriet). 

2: Dan is het tijd voor actie! Haal eerst de wielen uit je fiets en zorg dat je de pedalen vrij kunt ronddraaien. Het nalopen van de ketting zal zo een stuk makkelijker gaan. Hang of zet het frame vervolgens in een standaard. Geen standaard thuis? Geen enkel probleem, je kan de fiets ook vastmaken aan twee touwen en ophangen aan een houten of stalen balk.

Pak eerst de borstel en smeer deze in met de ontvetter. Haal de borstel daarna langs je trapassen, cassette en binnen- en buitenblad. Vervolgens houd je de borstel naast de ketting. Wanneer je dan met de pedalen ronddraait, kom je zo bij ieder stukje van de ketting. Dit is cruciaal want in de ketting blijft vuil altijd makkelijk zitten en hoopt het op.

Pak vervolgens het sop en de spons erbij voor het poetsen van je fiets. Sop je fiets in van voren naar achteren. Van het stuurlint en zadel tot aan de remmen en velgen. Met de tuinslang spuit je vervolgens gemakkelijk het vuil en overgebleven sop van je fiets. Laat het even drogen of ga er met een oude doek overheen om hem wat extra glans te geven!

Om je fiets helemaal af te maken, kan je de oude doek daarna ook gebruiken voor het droogmaken van de ketting. Voeg eventueel wat olie toe aan de doek om de ketting wat te smeren. Maar let op! Wees niet te gul met de olie want het vet zorgt ervoor dat het vuil op de weg beter blijft plakken, en dat wil je uiteraard niet.

Zet je wielen nu weer in je fiets en ga erop uit om een mooie tocht te maken op jouw schone, stralende exemplaar! Off you go.

3: Genieten van je schone en snellere fiets. 

Tags: Tips

1 reactie

  • Eloisa: January 09, 2024

    https://moteginc.com/surf-developers-the-advantage-relating-to-artnet/

    WOW just what I was searching for. Came here by
    searching for drogen shop online

Laat een reactie achter

Join Eager

Krijg als eerste te horen wanneer er nieuwe fietsen arriveren én blijf op de hoogte van alle updates.