Welke E-fatbike merken zijn er en wat zijn de verschillen?

Je ziet het steeds vaker op straat, een soort mountainbike met dikkere banden. Deze fiets heet een Fatbike, maar wat is een Fatbike eigenlijk er waar gebruik je hem voor?

Om mee te beginnen zijn er steeds meer opkomende Fatbike merken in Nederland. Op dit moment zijn de bekendste merken: Phatfour, Doppio, Super73 en Rad Power. Hiervan is Phatfour op dit moment de bekendste in ons land.

 

Bezoek de showroom van Eager Bikes in Boxtel

Eager Bikes is het online platform voor het kopen van nieuwe en tweedehands elektrische (sport)fietsen. Wij hebben diverse soorten E-bikes en ook tweedehands hoog segment racefietsen. Wat Eager Bikes uniek maakt is dat we zowel in geheel Nederland en België binnen 6 dagen jouw fiets voor de deur leveren, een Buyback-garantie hebben en dat al onze tweedehands racefietsen een kwaliteitskeurmerk hebben. Lees hieronder meer over onze E-bikes, fatbikes, racefietsen, merken en de Buyback-garantie.

 

eager bikes

 

Wat is een E-bike en een Fatbike?

E-bike

Een E-bike is een fiets met een elektrische motor. Bij de E-bike moet er wel nog worden getrapt, dit is ook het verschil met een elektrische fiets.

De meeste moderne e-bikes hebben een midden motor die zorgt voor een comfortabele ondersteuning en een rustige rit. Een van de beste producenten van elektrische fietsmotoren is het Duitse bedrijf Bosch. Bosch heeft een grote verscheidenheid aan fietsmotoren met verschillende vermogens en bereiken, dus zorg ervoor dat u de motor vindt die bij u past!

Elektrische fietsen zijn een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer. Zeker als de afstand niet te groot is. En in de vrije tijd is het rijden op een e-bike een waar genoegen. Niet bezweet aankomen op een feestje, of op het terras of juist in alle comfort met vrienden of familie een stukje fietsen.

  

 

Phatfour, 100% Nederlands

De elektrische fietsen van Phatfour worden in Nederland geproduceerd, een écht Nederlands product dus Het ontwerp is geïnspireerd op Simplex uit 1906. De Phatfour e-bike heeft een origineel design en 20 inch brede fietsbanden, gemaakt van hoogwaardig Nederlands staal en volledig in Nederland gefabriceerd. De Phatfour FLB+ heeft een geveerde hydraulisch gedempte vork en een verstelbaar stuur. Phatfour heeft ook een iets kleiner model, namelijk de FLS+. De FLB+ is voor mensen tussen de 170 – 200 cm en de FLS+ is voor mensen tussen de 155 – 180 cm. Nieuwsgierig geworden? Maak dan snel een afspraak in onze showroom in Boxtel voor een gratis testrit!

 

Phatfour ebike

 

 

Doppio, de Smart E-bike

Doppio is een tweepersoons Fatbike welke is ontwikkeld door de Amsterdamse Mountainbiker Peter Eiselin. Vanuit zijn expertise als productontwikkelaar en fietser zag hij een oplossing voor de mobiliteitsproblemen in de steeds drukker wordende steden. De Doppio is niet zomaar een elektrische fiets, het is een coole elektrische tweepersoons Fatbike; je mag dus zonder rijbewijs en helm opstappen en bent gewoon welkom op het fietspad.

 

Super73, de Urban ride

Super73 is een Amerikaans merk van iconische Fatbikes. Het design van de bike is een kruising tussen een sport-cruiser en elektrische fiets. Er zijn verschillende modellen welke onderling verschillen in snelheid, actieradius en beschikbare opties. Alle Super73 e-bikes zijn voorzien van een rauw design met brede banden. Hierdoor is het een echte alleskunner bike waarmee je overal naar toe kunt gaan om nieuwe avonturen te beleven.

 

Rad Power Bikes, veelzijdige E-bikes

De Rad Power Bikes worden in Nederland gemaakt en hebben een stoere uitstraling. Sommige modellen zijn gemaakt met 3 plekken, hier kan je dus nog 2 passagiers op vervoeren. De missie van Rad Power Bikes is: “Een ongeëvenaarde klantenervaring bieden met radicale elektrische fietsen die voor alles gemaakt zijn en voor iedereen betaalbaar zijn.”

 

 

Buyback programma

Als je bij Eager Bikes je fiets koopt, heb je garantie dat wij hem ook weer van je terugkopen! De prijs die je voor jouw fiets ontvangt is te vinden in je persoonlijke account.

Met het Eager Buyback Programma kun je dus altijd eenvoudig je fiets switchen en geef je jouw favoriete ride door aan een ander. Zo rijd jij altijd op de fiets waarnaar je verlangt. Any bike, anytime, anywhere! Daarnaast is dit 'ruilen’ ook nog eens ontzettend duurzaam.

Bezoek ook onze Eager Bikes showroom in Boxtel om de verschillende modellen te bekijken en te vergelijken. Of om een testrit te maken op de racefiets, e-bike of Fatbike van je keuze.
De koffie (of een frisje) staat altijd voor je klaar, be welcome!